Közösségi rendezvények – Vers és prózamondó verseny, Cselló verseny, tanárok hangversenye, díszhangverseny

Elsőként fellépő versenyzők sorsolása: Vári Emil Általános Iskola szaktantermében

2015.05.08.1330

Kihúzott betű: H

Minden korcsoportban a H betűs, vagy a H után következő versenyző kezdett.

 

VERSENYZŐK: összesen 36 fő (I. korcsoport: 14, II. korcsoport: 11, II. korcsoport: 9,

IV. korcsoport: 2)

 

Felkészítő tanárok: 4 fő, a színjáték tanszakon tanító pedagógusok

Zsűri: 3 tagú, a Szent László Katolikus Középiskola és a Bessenyei György Gimnázium magyar szakos tanárai

A zsűri az értékelésében dicsérte a felkészítő tanárok szakmai munkáját, a jó anyagválasztást (a tanulók életkorának megfelelő vers és mese kiválasztását), a versenyzők hangulatos előadását. Néhány technikai megjegyzés hangzott még el a kiállásról, testtartásról, a megfelelő hangerőben való előadásról.

 

A tanári hangversenyt a tervek szerint a jubileumi Weiner Hét nyitó rendezvényének szánta az intézmény, május 11-ére tervezte, de az előző, vasárnap esti vidéki szereplés miatt át kellett helyezni május 15-ére.

A hangverseny 17.00 órakor kezdődött az intézmény hangversenytermében, az iskola 9 tanára, valamint egy volt növendékünk lépett fel, aki most zeneakadémiai hallgató.

A lebonyolításban részt vett a teljes tantestület.

A kisvárdai Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola a 2014/2015.tanévben ünnepli megalakulásának 55. évfordulóját. Május 11-től kezdődően pedagógusaink, növendékeink rendezvénysorozattal tisztelegtek e jeles ünnep előtt.

A május 16-án 16.00 órakor kezdődő díszhangversenyt Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere nyitotta meg. Beszédében megköszönte a pedagógusok áldozatos, kitartó munkáját, és kifejezte nagyrabecsülését. Tóth-Tömör Ágnes intézményvezető köszöntőjében az iskola életének legszebb sikereit méltatta, jogosan mutatta be növendékeink országosan is nagyszerű eredményeit.

A hangverseny műsorában jelenlegi és volt növendékeink léptek fel, valamint a Vers- és prózamondó verseny I. helyezettjeiből három tanítvány.

A szereplők előadásában a művek stílus-hűen, gazdagon, árnyaltan szólaltak meg. A nagyszámú közönség hosszú tapssal köszöntötte az intézmény volt és jelenlegi tanárait, növendékeit.

A verseny 10 órakor kezdődött rövid megnyitóval, Kisvárda alpolgármestere és a Weiner AMI intézményvezetője köszöntötte a megjelenteket. A megnyitó után azonnal elkezdődött a verseny a legkisebbekkel.

A korcsoportokat művészeti iskolai évfolyamok alapján határoztuk meg.

A legfiatalabb versenyző óvodás (6 éves), a legidősebb versenyző a továbbképző évfolyamon 20 éves volt.

A lebonyolítás gördülékenyen, az időbeosztás szerint zajlott. A versenyzőknek gyakorlási lehetőséget, és a szünetekben – beosztás alapján – helyszíni próbalehetőséget biztosítottunk.

A versenyzők ellátásáról (szendvics, ásványvíz, üdítő, sütemény) a kisvárdai csellista szülők gondoskodtak.

A zsűri korcsoportonként dicséretet, nívódíjat, kiemelt nívódíjat, a legjobbnak fődíjat, valamint a legeredményesebbeknek felkészítő tanári és zongorakísérői díjakat adott ki. Az eredményhirdetésre kb. 17.30 órakor került sor.

Értékelésükben elmondták: nagyon magas színvonalú, roppant sokoldalú, nagyon élő produkciókat hallottak, remek darabválasztásokkal, széles repertoárral. Az előképzősök és továbbképzősök száma volt a legnagyobb. Az előképzősök pontos, biztos alapokkal rendelkeznek. A továbbképzősök kiemelkedő teljesítményű, koncertszerű megszólaltatást nyújtottak. A versenyzők igyekeztek a legtöbbet kihozni magukból. Nagy örömmel látták, hogy kibővült a versenybe benevezők köre, érdemes egy jó nevet találni a csellóversenynek. „Klassz” dolognak tartják, hogy ezek a gyerekek nem a számítógép előtt ülnek egész nap, hanem a hangszerükkel foglalkoznak. A tanároknak külön is gratuláltak, nélkülük ilyen műsor nem jöhetett volna létre.

 

Kisvarda_kozossegi_1_vers_prozamondo_I_korcsop Kisvarda_kozossegi_1_vers_prozamondo_II_korcsop Kisvarda_kozossegi_1_vers_prozamondo_III-IV_korcsop Kisvarda_kozossegi_1_vers_prozamondo_kozonseg Kisvarda_kozossegi_1_vers_prozamondo_zsuri Kisvarda_kozossegi_1_vers_prozamondo_zsuri_tanarok_szervezo Kisvarda_kozossegi_2_cselloverseny Kisvarda_kozossegi_2_cselloverseny_delelott_versenyzok Kisvarda_kozossegi_2_cselloverseny_delutan_versenyzok Kisvarda_kozossegi_2_cselloverseny_eredmenyhirdetes Kisvarda_kozossegi_2_cselloverseny_megnyito Kisvarda_kozossegi_2_cselloverseny_megnyito_kozonseg Kisvarda_kozossegi_2_cselloverseny_zsuri Kisvarda_kozossegi_3_tanari_1 Kisvarda_kozossegi_3_tanari_2 Kisvarda_kozossegi_3_tanari_3 Kisvarda_kozossegi_3_tanari_4 Kisvarda_kozossegi_3_tanari_5 Kisvarda_kozossegi_3_tanari_6 Kisvarda_kozossegi_3_tanari_7 Kisvarda_kozossegi_3_tanari_1 Kisvarda_kozossegi_3_tanari_2 Kisvarda_kozossegi_3_tanari_3 Kisvarda_kozossegi_3_tanari_4 Kisvarda_kozossegi_3_tanari_5 Kisvarda_kozossegi_3_tanari_6 Kisvarda_kozossegi_3_tanari_7 Kisvarda_kozossegi_3_tanari_szereplok Kisvarda_kozossegi_4_diszh_kozonseg Kisvarda_kozossegi_4_diszh_szereplok_tanarok Kisvarda_kozossegi_4_diszhgv1 Kisvarda_kozossegi_4_diszhgv2 Kisvarda_kozossegi_4_diszhgv3 Kisvarda_kozossegi_4_diszhgv4 Kisvarda_kozossegi_4_kiallitas1 Kisvarda_kozossegi_4_kiallítas2 Másolat - Kisvarda_kozossegi_1_vers_prozamondo_II_korcsop Másolat - Kisvarda_kozossegi_1_vers_prozamondo_III-IV_korcsop Másolat - Kisvarda_kozossegi_1_vers_prozamondo_kozonseg Másolat - Kisvarda_kozossegi_1_vers_prozamondo_zsuri Másolat - Kisvarda_kozossegi_1_vers_prozamondo_zsuri_tanarok_szervezo Másolat - Kisvarda_kozossegi_2_cselloverseny Másolat - Kisvarda_kozossegi_2_cselloverseny_delelott_versenyzok Másolat - Kisvarda_kozossegi_2_cselloverseny_delutan_versenyzok Másolat - Kisvarda_kozossegi_2_cselloverseny_eredmenyhirdetes Másolat - Kisvarda_kozossegi_2_cselloverseny_megnyito Másolat - Kisvarda_kozossegi_2_cselloverseny_megnyito_kozonseg Másolat - Kisvarda_kozossegi_2_cselloverseny_zsuri Másolat - Kisvarda_kozossegi_3_tanari_1 Másolat - Kisvarda_kozossegi_3_tanari_2 Másolat - Kisvarda_kozossegi_3_tanari_3