PÁLYAORIENTÁCIÓ 1.

2015. május 12-én egy rendhagyó pályaorientációs előadáson vettünk részt 15 diákkal, ahol Pankotay Péter és Ruzicska László színművészek vezettek be a kulisszák mögé, és bemutatták egy rövid előadáson keresztül, hogy a színházakban milyen foglalkozású szakemberekre van szükség, ahhoz, hogy egy színdarab létrejöjjön. A gyereknek nagyon tetszett a sok humorral, énekléssel átszőtt jelenet. Kezdésként és hogy a hangulatot megalapozzák, a Fekete Péter című dalt hallgattuk meg Pankotay művész úr előadásában, majd kezdődhetett a „színházcsinálás”.

A színdarab a Légy jó mindhalálig című musical egy jelenete volt, amelyben a kibontott pakk fölött szomorkodó Nyilas Misit Nagy úr vigasztalja, hogy bizony a felnőttek világa sem olyan felhőtlenül boldog és szép, mint ahogy azt Misi elképzeli. Addig jó, míg gyermek lehet…..

Ruzicska művész úr játszotta a rendező szerepét, s a gyerekek közül választotta ki a színdarabhoz a munkatársait. Volt súgó, világosító, öltöztető, kellékes, fodrász, sminkes, díszítő, stúdiós. Természetesen Nyilas Misit is a mi tanulónk játszotta. Nagy urat pedig Pankotay Péter. Egy- két rövid próba után már kezdődött is az előadás. A taps a végén egyértelműen jelezte a sikert.

 

Tóth Dénes: Szeretek szerepelni az iskolai műsorban is, örülök, hogy engem választottak a főszerepre. Remélem, jönnek még hozzánk ezek a színész bácsik.

Horváth Írisz: Nekem az eddigi műsorok közül ez tetszett a legjobban, mert sok gyereket bevontak a játékba és gyönyörű volt az utolsó dal.

Szarvas Roland: Nagyon szép hangja volt a két művésznek. Szívesen hallgattam volna még őket.

 Lakatos Nóra: Ismerem a Modell című verset, nagyon tetszett, ahogyan a színművész előadta.

 

KISVÁRDA-TEICHMANN-PÁLYAORIENTÁCIÓ 1-1 KISVÁRDA-TEICHMANN-PÁLYAORIENTÁCIÓ 1-2 KISVÁRDA-TEICHMANN-PÁLYAORIENTÁCIÓ 1-3 KISVÁRDA-TEICHMANN-PÁLYAORIENTÁCIÓ 1-4 KISVÁRDA-TEICHMANN-PÁLYAORIENTÁCIÓ 1-5 KISVÁRDA-TEICHMANN-PÁLYAORIENTÁCIÓ 1-6