TANÓRÁN KÍVÜLI MOZGÁSOS RENDEZVÉNY: KATUS ATTILA

Fontos, hogy a mozgás része legyen az ember mindennapjainak, hisz számtalan jótékony hatása van: hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, a túlsúly elleni küzdelem eszköze, fokozza a test ellenálló képességét, segít a stressz oldásában és levezetésében. A pályázat lehetőséget teremtett diákjaink és pedagógusaink számára, hogy 2015. június 9-én Katus Attilával, hatszoros aerobic világ- és Európa-bajnokkal tölthettünk néhány órát, melynek keretében mentálhigiéniás előadásán és egy edzésen vehettünk részt. A programhoz helyszínnek iskolánk belsőkertjét választottuk. Kint, a természetben végzett mozgás nagyobb szellemi felfrissülést és élvezetet eredményez. A szabadtéri programok, a rendszeres mozgás óriási erőt adnak a szervezetnek a napi stressz, munka elvégzésében, gyerekeknél a felesleges energia levezetésében, a kötöttségek könnyebb viselésében. Célunk röviden összefoglalva: természetes mozgásformák, természetes környezetben.

A mozgás, az aktív szabadidős tevékenység egy olyan emberi teljesítménynövelő tevékenység, amely művelő és nevelő hatású is, ezáltal válik a személyiségfejlődés egyik nélkülözhetetlen tényezőjévé. Sajnos a mai gépesített világ a gyerekek jó részét az ülő tevékenységekre ösztönzi és a számítógépes játékok kiszorítják a szabadtéri mozgásos formákat, a játszótéri játékokat. Ezért is tartottuk fontosnak ezt a programot, hogy megmutassuk, választható más életmód is, ami az egészségüket, mentális fejlődésüket is elősegíti, teljesítményüket növeli és fokozza. Katus Attila nagyon gyerek közeli, nagyon élvezhető és érthető előadást tartott a mozgás fontosságáról, de ami még fontosabb, arról, hogy a gyerekek számára semmi sem lehetetlen, mindent elérhetnek, csak tenniük kell érte. Sok élménnyel és hasznos tanácsokkal gazdagodtunk.

Kozics Luca 2. osztály: Én a legjobb tanuló szeretnék lenni az iskolában, és ezt el is fogom érni.

Kiss Fanni 7. osztály: Nagyon szeretek tornázni, biciklizni, de a mai napon az aerobicot is megkedveltem.

Csintalan Petra 4. osztály: Mindent elérhetünk, amit megálmodunk, ezt tanultam Attila bácsitól!

Kisvarda_tanorankivulimozgasos_1. Kisvarda_tanorankivulimozgasos_2. Kisvarda_tanorankivulimozgasos_3. Kisvarda_tanorankivulimozgasos_4. Kisvarda_tanorankivulimozgasos_5. Kisvarda_tanorankivulimozgasos_6.